West Texas Smokey Brisket BBQ

West Texas Smokey Brisket BBQ

Lägg bringan i ett gastronormbleck, gnid in flingsalt i köttet, peppra rejält och slå liquid smoke över. Täck med folie och grädda i ugn på 120 grader i ca 6 timmar.

Ta ut och låt svalna, tranchera upp skivor om ca ½ cm. Täck med BBQ-sås och baka återigen under folie i 120 grader i ca 1 timma, låt stå!

Servera gärna med kokta majskolvar och bakad potatis med Rocket Wasabi Butter, se nedan.

Kör alla ingredienser till smöret i en mixer på hög fart tills smöret är fluffigt och vitt. Smaka av och låt stå.

Tips! Blanda Heinz Majjo med SBR BBQ Sauce 50/50 för en suverän sås till BBQ! (279 089-90 - 217 881)

10 pers
  • Ingredienser

    • 2,2 kg oxbringa, färsk & putsad
    • 0,5 dl Caj P. Liquid Smoke (259 851)
    • 4 dl Sweet Baby Ray´s Original (217 881)
    • Falksalt Flingsalt (201 510)
    • svartpeppar från kvarn
    • Rocket Wasabi Butter
    • 1 kg smör, rumstempererat
    • 1 hg rucola
    • 1 hg gräslök
    • 2 msk S&B Wasabi, utrört i lite vatten (269 420)
    • falksalt och vitpeppar
Frågor?