West Texas Smokey Brisket BBQ
Lägg bringan i ett gastronormbleck, gnid in flingsalt i köttet, peppra rejält och slå liquid smoke över. Täck med folie och grädda i ugn på 120 grader i ca 6 timmar.
Ta ut och låt svalna, tranchera upp skivor om ca ½ cm. Täck med BBQ-sås och baka återigen under folie i 120 grader i ca 1 timma, låt stå!
Servera gärna med kokta majskolvar och bakad potatis med Rocket Wasabi Butter, se nedan.
Kör alla ingredienser till smöret i en mixer på hög fart tills smöret är fluffigt och vitt. Smaka av och låt stå.
Tips! Blanda Heinz Majjo med SBR BBQ Sauce 50/50 för en suverän sås till BBQ! (279 089-90 - 217 881)
-
Ingredienser
-
2,2 kg
oxbringa, färsk & putsad
-
0,5 dl
Caj P. Liquid Smoke (259 851)
-
4 dl
Sweet Baby Ray´s Original (217 881)
-
Falksalt Flingsalt (201 510)
-
svartpeppar från kvarn
-
Rocket Wasabi Butter
-
1 kg
smör, rumstempererat
-
1 hg
rucola
-
1 hg
gräslök
-
2 msk
S&B Wasabi, utrört i lite vatten (269 420)
-
falksalt och vitpeppar