Tres Leches Tårta
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna separat och tillsätt dem till äggblandningen lite i taget under fortsatt vispning. Smöra och bröa en rund tårtform med löstagbara kanter. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter i 175 grader. Kontrollera med en provsticka att tårtbottnen är färdiggräddad.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke. Stick många hål i tårtan med en ätpinne eller liknande. Häll långsamt blandningen över kakan och se till att den absorberar vätskan ordentligt, kakan ska bli helt fylld. Låt den sedan stå i formen över natten.
Vispa grädden till toppingen, skala och skiva ananasen. Klä in kakan med vispad grädde, toppa med tunt skivad ananas och dekorera med hallon och mandel.
-
Ingredienser
-
Tårtbotten
-
3 st
små ägg, ekologiska
-
1,5 dl
strösocker
-
0,75 dl
potatismjöl
-
0,75 dl
vetemjöl
-
2 tsk
bakpulver
-
1 tsk
vaniljsocker, gärna Törsleff´s Vanila
-
1 msk
rivet citronskal
-
Fyllning
-
1 burk
Törsleff´s Kondenserad Mjölk
-
1,5 dl
krämig kokosmjölk, gärna Blue Dragon
-
1,5 dl
vispgrädde
-
Topping
-
2 dl
vispgrädde
-
färsk ananas
-
hallon
-
rostad mandel