Texas Steak
Skala och skär rotfrukterna i fina bitar, lägg dem i en kastrull, häll på grönsaksfond och vatten så att det täcker. Låt allt koka upp och sedan kallna i spadet, låt därefter rinna av i durkslag. Ringla smält smör över grönsakerna och rosta dem i ugn eller på grillen.
Massera in rubkryddorna i köttet. Blanda mango och thai chilisås, smaka av med pressad lime.
Grilla köttet till önskad stekningsgrad, pensla generöst med mangosåsen mot slutet av grillningen. Servera köttet med rotfrukter och Baconnaise.
-
Ingredienser
-
4 st
ryggbiffar á 150-200g
-
800g
blandade rotfrukter
-
2 msk
koncentrerad grönsaksfond
-
2 msk
smält smör
-
1 påse
Caj P. Ekologisk Texas Rub Salt´n Pepper
-
1 dl
tärnad färsk mango
-
4 msk
Lucullus Thai Chilisås
-
pressad lime
-
spröda salladsblad
-
Caj P. Baconnaise