Stekt Ris Med Förlorade Ägg
Rör ihop jordnötssmör, soja och chilisås. Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg i alla grönsakerna och stek hastigt i 1 minut, rör i riset och stek ytterligare 1 minut. Rör i sojablandningen och smaka av.
Koka upp 1 liter vatten, slå i ättikan och rör så att det blir en virvel. Knäck ägget i en kopp, slå det i vattnet och låt det sjuda i 4-6 minuter. Lägg upp riset på tallrikar och toppa med ägget, cashewnötter och koriander.
-
Ingredienser
-
2 msk
Green Choice Jordnötssmör Crunchy
-
2 msk
japansk soja, gärna Blue Dragon
-
2 msk
thai sweet chilisås, gärna Lucullus
-
2 tsk
olja
-
2 dl
champinjoner, skivade
-
1 liten
röd paprika, tärnad
-
0,5 st
grön zucchini, tärnad
-
1-3 tsk
grön chili, tunt skivad
-
2 port.
kokt ris, t.ex. basmati eller jasmin
-
1 dl
rostade cashewnötter, hackade
-
1 dl
koriander, hackad
-
2 st
ägg
-
1 msk
ättika 24%