Smulig Paj Med Rabarber & Jordgubbar
Lägg rabarber och jordgubbar i en rymlig bunke. Strö på vaniljsocker, maizena och häll på pressad citron. Blanda runt och slå upp allt i en pajform eller portionsformar. Ringla över den kondenserade mjölken.
Lägg smör, havregryn, mandelmjöl, socker och äggula i en bunke och arbeta snabbt ihop en smulig deg. Smula degen över pajfyllningen till ett jämt lager.
Grädda pajen i 175 grader i ca 45 minuter (för portionsformar, 200 grader i ca 20 minuter) till den är genombakad och gyllene.
-
Ingredienser
-
1 kg
rabarber, ansad och skuren i bitar
-
0,5 kg
jordgubbar, ansade och delade
-
1 msk
Törsleff´s Vanila
-
2 msk
pressad citron
-
3 msk
maizena majsstärkelse
-
1 burk
Törsleff´s Kondenserade Mjölk
-
150g
smör, rumstempererat
-
150g
havregryn
-
150g
mandelmjöl
-
2 dl
strösocker
-
1 st
äggula