Ray’s Seafood burgers
Börja med kålsalladen, lägg kålen några minuter i iskallt
vatten och låt den sedan rinna av och torka ordentligt. Vispa samman alla
ingredienser till dressingen och blanda i kålen. Smaka av med flingsalt och
svartpeppar. Låt salladen vila i kylen.
Lägg alla ingredienserna till burgarna i en bunke och vispa
kraftigt, gärna med elvisp. Det skall bli en ganska fast och grynig färs. Smaka
av med salt, svartpeppar, hot sauce och pressad citron. Provstek en klick smet
så att kryddningen blir perfekt. Forma fyra fina burgare, pensla ytan med olja
och grilla dem på medel varm grill. (Om Du är osäker på om smeten fr fast nog
för att grilla så sätt en stekpanna på grillen och stek burgarna.)
Rosta bröden och montera fina burgare.
-
Ingredienser
-
200 g
grovhackad vit fisk, t ex torsk
-
200 g
grovhackad lax
-
1 tsk
finriven vitlök
-
1 msk
finhackad lök
-
1 dl
panko ströbröd
-
1 st
ägg
-
1 dl
finstrimlad salladslök
-
Salt, svartpeppar, hot sauce, pressad citron
-
200 g
finstrimlad salladskål
-
0,5 dl
crème fraiche
-
0,5 dl
majonnäs
-
2 msk
dijonsenap
-
flingsalt och svartpeppar
-
Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce, valfri favorit