Ray´s Beer Can Chicken

Ray´s Beer Can Chicken

Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Fyll en burk eller ett Beer Can grillrör med t ex öl, juice eller buljong. 

Trä på kycklingen och ställ in den i grillen och grilla på indirekt värme, ca 150 grader.

Pensla kycklingen upprepade gånger med BBQ-sås i tunna lager. Grilla kycklingen färdig i ca 45-60 minuter till en innertemperatur på 70 grader.

Blanda alla ingredienserna till salsan.  Servera kycklingen med BBQ-sås, salsa och grönsaker.

4 pers
  • Ingredienser

    • 1 st gårdskyckling, ca 1,2 kg
    • 1 st aluminiumburk, 33 cl
    • Sweet Baby Ray´s BBQ Sauce, valfri favorit
    • Salsa:
    • 1 st finhackad schalottenlök
    • 2 st stora plommontomater, hackade
    • 1 msk limejuice
    • 2 tsk råsocker
    • 2 tsk finhackad röd chili
    • 1 msk hackade korianderblad
    • 1 msk mild olivolja

Relaterade produkter

Frågor?