Ray´s Beer Can Chicken
Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Fyll en burk eller ett Beer Can grillrör med t ex öl, juice eller buljong.
Trä på kycklingen och ställ in den i grillen och grilla på indirekt värme, ca 150 grader.
Pensla kycklingen upprepade gånger med BBQ-sås i tunna lager. Grilla kycklingen färdig i ca 45-60 minuter till en innertemperatur på 70 grader.
Blanda alla ingredienserna till salsan. Servera kycklingen med BBQ-sås, salsa och grönsaker.
-
Ingredienser
-
1 st
gårdskyckling, ca 1,2 kg
-
1 st
aluminiumburk, 33 cl
-
Sweet Baby Ray´s BBQ Sauce, valfri favorit
-
Salsa:
-
1 st
finhackad schalottenlök
-
2 st
stora plommontomater, hackade
-
1 msk
limejuice
-
2 tsk
råsocker
-
2 tsk
finhackad röd chili
-
1 msk
hackade korianderblad
-
1 msk
mild olivolja