Poké Bowl Med Tofu & Grönsaker
Tärna tofun och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan i en stekpanna, strö på sesamfrön och en nypa salt. Stek tofun några minuter, skaka och vänd med jämna mellanrum så att den blir jämnt stekt, lägg den sedan åt sidan.
Drag svampen i bitar och stek eller fritera dem krispiga i en liten kastrull. Låt dem sedan rinna av på papper. Strimla rödkålen så fint som möjligt och marinera kålen 30 minuter i lime och honung. Låt den sedan rinna av. Smula noriarket i små smulor.
Lägg lite ris i botten på en skål och fortsätt med tofu, svamp, grönsaker och tillbehör. Toppa med nori-smulorna och wabimajo.
-
Ingredienser
-
4 dl
tillagat sushiris
-
½ paket
Blue Dragon Tofu
-
2 msk
rapsolja
-
2 msk
sesamfrön
-
100g
ostronskivling
-
olja till fritering
-
2 dl
edamamebönor, tillagade
-
1 ask
solrosskott
-
1 bit
rödkål
-
1 msk
pressad lime
-
1 msk
flytande honung
-
1 liten
påse bladspenat, färsk
-
1 ark
Blue Dragon Sushi Nori
-
4 msk
Blue Dragon Sushi Gari
-
Wasabimajo