Poké Bowl Med Tofu & Grönsaker

Poké Bowl Med Tofu & Grönsaker

Tärna tofun och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan i en stekpanna, strö på sesamfrön och en nypa salt. Stek tofun några minuter, skaka och vänd med jämna mellanrum så att den blir jämnt stekt, lägg den sedan åt sidan.

Drag svampen i bitar och stek eller fritera dem krispiga i en liten kastrull. Låt dem sedan rinna av på papper. Strimla rödkålen så fint som möjligt och marinera kålen 30 minuter i lime och honung. Låt den sedan rinna av. Smula noriarket i små smulor.

Lägg lite ris i botten på en skål och fortsätt med tofu, svamp, grönsaker och tillbehör. Toppa med nori-smulorna och wabimajo.

4 pers
  • Ingredienser

    • 4 dl tillagat sushiris
    • ½ paket Blue Dragon Tofu
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 100g ostronskivling
    • olja till fritering
    • 2 dl edamamebönor, tillagade
    • 1 ask solrosskott
    • 1 bit rödkål
    • 1 msk pressad lime
    • 1 msk flytande honung
    • 1 liten påse bladspenat, färsk
    • 1 ark Blue Dragon Sushi Nori
    • 4 msk Blue Dragon Sushi Gari
    • Wasabimajo
Frågor?