Laxburgare Med Avokado

Laxburgare Med Avokado

Dela laxen i bitar och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med rubkryddan och en nypa salt. Mixa till en grov färs.

Tillsätt äggvita och mixa ytterligare 30 sekunder. Mixa i vispgrädde försiktigt och inte för länge för då spricker färsen.

Tärna 2 bitar soltorkad tomat och blanda ner i färsen. Forma fina burgare och förbaka dem på plåt i ugnen, ca 10 minuter på 120 grader.

Pensla burgarna med olja och grilla dem färdiga på het grill. Montera fina burgare och servera direkt.

 

4 pers
  • Ingredienser

    • 500g lax, skinn- och benfri
    • 1 msk Caj P. Rub Smoke Chipotle
    • 1 st äggvita
    • 2 dl grädde, 40%
    • 6 bitar soltorkad tomat
    • 2 msk rapsolja
    • 4 st hamburgerbröd
    • Caj P. Aioli
    • avokado
    • isbergssallad
Frågor?