Laxburgare Med Avokado
Dela laxen i bitar och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med rubkryddan och en nypa salt. Mixa till en grov färs.
Tillsätt äggvita och mixa ytterligare 30 sekunder. Mixa i vispgrädde försiktigt och inte för länge för då spricker färsen.
Tärna 2 bitar soltorkad tomat och blanda ner i färsen. Forma fina burgare och förbaka dem på plåt i ugnen, ca 10 minuter på 120 grader.
Pensla burgarna med olja och grilla dem färdiga på het grill. Montera fina burgare och servera direkt.
-
Ingredienser
-
500g
lax, skinn- och benfri
-
1 msk
Caj P. Rub Smoke Chipotle
-
1 st
äggvita
-
2 dl
grädde, 40%
-
6 bitar
soltorkad tomat
-
2 msk
rapsolja
-
4 st
hamburgerbröd
-
Caj P. Aioli
-
avokado
-
isbergssallad