Kycklinglår Persillade
Lägg kycklingen i en plastpåse, häll på BBQ-oil och marinera ca. 2-3 timmar i kylen. Vispa samman vinäger, honung och olja och låt rotfrukterna marinera i ca 20 minuter och slå sedan bort spadet. Trä upp kycklinglåren på dubbla grillspett och grilla på låg värme tills kycklingen är genomstekt och har fått fin färg. Dela spetten på längden mellan pinnarna och servera tillsammans med grönsaker och sås.
-
Ingredienser
-
Ca 600-800g
kycklinglårfilé
-
1 dl
PersilladeBBQ oil
-
Grillspett
-
Caj P. Sriracha mayo
-
600g
rotfrukter, tunt skivade (t ex gulbeta, morot, schalottenlök och persiljerot)
-
2 msk
vinäger, mild vit
-
1 msk
honung, flytande
-
1 msk
rapsolja
-
granatäpplekärnor