Kolakladdkaka
Rör samman vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en bunke. Lägg farin, socker och ägg i en skål och rör tills det blivit en slät smet (använd gärna vingen i din köksmaskin). Sikta i de torra ingredienserna och rör i smöret.
Smörj en form med löstagbara kanter och strö på lite mannagryn så att den blir jämt bröad. Rör i marshmallows i smeten och slå den i formen. Rör den karamelliserade mjölken tills den blivit jämn och ringla den över kaksmeten. Rör med en sked så att mjölken blir som en virvel i kakan.
Grädda kakan direkt i ca 20 minuter, 175 grader. Tag ut kakan när den fortfarande är lite lös i mitten (inte helt rinnande) och kyl den minst 1 timme innan servering. Garnera gärna med vispad grädde och färska bär.
-
Ingredienser
-
2 tsk
vaniljsocker, gäran Törsleff´s Vanila
-
5 msk
kakaopulver
-
2 dl
vetemjöl
-
1 dl
farinsocker
-
2 dl
strösocker
-
3 st
ägg, ekologiska
-
150g
smör
-
2 dl
Törseff´s Karamelliserad Mjölk
-
2 dl
minimarshmallows
-
smör och mannagryn till brödning