Kolakladdkaka Med Limesocker & Jordgubbar
Rör samman vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en bunke. Lägg farinsocker, strösocker och ägg i en skål och rör till en slät smet (använd gärna vingen i din köksmaskin). Sikta i de torra ingredienserna och rör i smöret. Smörj och bröda en springform med mannagryn och häll i smeten.
Rör den karamelliserade mjölken i burken tills den blivit jämn och ringla den sedan över kaksmeten. Rör med en stor sked så att mjölken blir som en virvel i kakan. Grädda kakan direkt, 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut kakan när den fortfarande är lite lös i mitten, men inte helt rinnande, kyl den minst 1 timme.
Skölj och dela jordgubbarna. Servera kakan kylskåpskall, lägg på jordgubbar och strö på limesocker.
Limesocker
Lägg limeskal och råsocker i en mortel och mortla till ett grönt socker. Fördela ut limesockret på smörpapper och låt torka i rumstemperatur.
-
Ingredienser
-
2 tsk
Törsleff´s Vanila
-
5 msk
kakaopulver
-
2 dl
vetemjöl special
-
1 dl
farinsocker
-
2 dl
strösocker
-
3 st
ägg
-
150g
smör
-
smör och mannagryn till brödning
-
2 dl
Törsleff´s Karamelliserad Mjölk
-
Limesocker
-
1 msk
rivet limeskal
-
4 msk
råsocker strö