Jordgubbs- & Rabarbersaft
Koka upp vatten, 300g socker, jordgubbar och rabarber. Låt koka sakta tills bären och frukten släppt sin saft, ca 10-15 minuter.
Häll upp "moset" i en silställning och låt det rinna av. För att få en klar och fin saft är det viktigt att det får självrinna (pressa ej).
Mät upp saften i en ren kastrull och tillsätt rätt mängd socker, låt koka sakta i ca 10 minuter.
Tillsätt Atamon och smaka av saften med socker och citron. Häll sen upp på Atamonsköljda flaskor.
Tips! Smaksätt gärna saften med vanilj, kanel eller stjärnanis.
-
Ingredienser
-
1 kg
jordgubbar, sköljda och delade
-
1 kg
rabarber, sköljd och skuren
-
300g
socker
-
2,5 l
vatten
-
400-500g
socker per liter avrunnen saft
-
1,5 tsk
Atamon, flytande