Grillad lax med granatäppleslaw
Torka ytan på laxen och lägg dem på en ugnsfast bricka.
Pensla på bbq-sås och smaksätt med salt och svartpeppar. Grilla indirekt på
medelhög värme i ca 10-12 minuter tills laxen är genomvarm men inte
övergrillad. Pensla upprepade gånger med tunna lager bbq-sås under grillningen.
Avsluta med att strö över hackade frö, kärnor och nötter.
Drag bort de tjocka nerverna i kålen och riv den i fina
bitar. Slå på resterande ingredienser och massera in det i kålen.
Servera laxen tillsammans med kålsalladen och extra bbq-sås.
-
Ingredienser
-
1-1,2 kg
hel laxssida, benfri
-
Sweet Baby Ray’s BBQ-sås, välj Din favorit
-
Frön och nötter
-
250g
grönkål
-
0,5 dl
rapsolja
-
3 msk
pressad citron
-
1 litet
granatäpple, saft och kärnor
-
Salt och svartpeppar