Grillad lax med granatäppleslaw

Grillad lax med granatäppleslaw

Torka ytan på laxen och lägg dem på en ugnsfast bricka. Pensla på bbq-sås och smaksätt med salt och svartpeppar. Grilla indirekt på medelhög värme i ca 10-12 minuter tills laxen är genomvarm men inte övergrillad. Pensla upprepade gånger med tunna lager bbq-sås under grillningen. Avsluta med att strö över hackade frö, kärnor och nötter.

Drag bort de tjocka nerverna i kålen och riv den i fina bitar. Slå på resterande ingredienser och massera in det i kålen.

Servera laxen tillsammans med kålsalladen och extra bbq-sås.

6 pers
  • Ingredienser

    • 1-1,2 kg hel laxssida, benfri
    • Sweet Baby Ray’s BBQ-sås, välj Din favorit
    • Frön och nötter
    • 250g grönkål
    • 0,5 dl rapsolja
    • 3 msk pressad citron
    • 1 litet granatäpple, saft och kärnor
    • Salt och svartpeppar

Relaterade produkter

Frågor?