Banoffee Pie

Banoffee Pie

Mixa kex, kardemumma, kakao och det varma smälta smöret i en mixer. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda kakbotten i 8-10 minuter, 175 grader och låt den sedan kallna i kylen.

Rör karamelliserade mjölken slät och bred försiktigt ut den på kakbottnen. Skiva bananerna och fördela jämt över mjölken. Vispa grädden och bred den över bananerna. Toppa med riven choklad, mandel, hallon och mynta.

1 pers
  • Ingredienser

    • 150g digestivekex
    • 1 tsk mald kardemumma
    • 2 msk kakaopulver
    • 75g smält smör
    • 1 burk Törsleff´s Karamelliserad Mjölk
    • 2 dl vispgrädde
    • 2 st bananer
    • 50g choklad, riven
    • rostad mandel
    • färska hallon
    • färsk mynta

Relaterade produkter

Frågor?